#MagyarAnime a Magyar Anime és Rajzfilm Oldal

    

 

GYÍK - FAQ - KÉRDÉSEK

1.
- Nem tudok letölteni az oldalról, mert amikor egy epizódra kattintok, egy teljesen más oldal jön be, miért?.
- Ha minden jól megy a megaupload.com jön be, jó helyen jársz, ugyanis erre az oldalra vannak feltöltve az epizódok.

2.
- Bejött a megaupload.com, de nem tudom itt mit kell csinálni.
- Először is a legfontosabb, töltsd le a megaupload toolbart, és telepítsd, ugyanis nélküle nem tudsz letölteni a megauploadról. A megaupload toolbar nem működik minden böngészővel Ha ez megvan, kattints ismét az epizódra.
A megaupload (amennyiben nem rendelkezel premium loginnal :P) kérni fogja, hogy írd be a kódot a mellette látható mezőbe, aztán download gombra katt:

Ezután látsz egy visszaszámlálást. Miután vége, a helyén lesz egy "Free download" gomb, erre katt és már jön is.

3
- Nem látom a kódot, a helyén valami angol van kiírva.
- Két dolgot írhat: vagy azt hogy jelenleg nem elérhető, próbáld újra később, vagy törölve lett. Ha az utóbbi eset áll fenn, szólj mircen, vagy webchaten.

4.
- Mindent úgy csináltam ahogyan az itt le van írva, de mégsem tudok letölteni, miért?
- A megauploadnak van egy korlátozása, miszerint egy bizonyos letöltött adatmennyiség után egy ideig nem enged letölteni. Ha jól figyelsz egy pillanatra láthatod is a hibaüzenetet az oldalon: "DOWNLOAD LIMIT EXCEEDED". Ilyenkor várni kell (kb. 2órát). Türelem animét terem ;)

5.
- Az oldal megynyitása után szinte azonnal átvált valamilyen reklámra, miért?
- Nos van az oldalon ugyan hirdetés (google reklám) és még egy másik, de ezt egyik hirdetés sem idézheti elő, azaz fogalmunk sincs miért van. :) Ajánlott más böngészővel próbálkozni, mint amiben a hiba fellépett.

6.
- Sikerült letöltenem a videót, de nem tudom lejátszani, miért?
- Valószínűleg nincs hozzá codeced. A programok menüben lévő Real Alternative codecre lesz szükséged, töltsd le, és telepítsd. Telepíteni fog maga mellé egy Media Player Classic nevű programot is, ezzel tudod majd megnyitni a videókat.

7.
- Letöltöttem a mirc programot, de nem tudom hogyan kell használni.
- A mirc alapvető funkciója a chat. Chat szobákban lehet vele beszélgetni, amiket hivatalosan csatornáknak hívnak. FIGYELEM! MONE ALERT! Nem összetévesztendő a TV csatornával, itt nem lehet TV-zni. Ha problémád, kérdésed van, vagy csak egy jót akarsz beszélgetni az animékről, indítsd el a progit. Ez egy előre beállított mirc, autómatikusan kapcsolódik a #magyaranime csatornához. Fontos még, hogy ne lépkedj ki-be egyfolytában, ellenben BAN-t kapsz (kitiltást). Persze ezt idővel levesszük.
Alapvető parancsok mircen (ezeket lentre kell írni ahová az üzeneteket is):
/nick becenev <--névváltás (kerüld az ékezetes neveket)
/join #csatorna <--belépés egy szobába (minden szoba neve #-el kezdődik)